ESDDA img

Αποθετήριο Ε.Σ.Δ.Δ.Α.

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) είναι η εκπαιδευτική μονάδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που έχει ως αποστολή τη δημιουργία ενός σώματος εξειδικευμένων στελεχών, με άρτια επαγγελματική κατάρτιση και σύγχρονη διοικητική αντίληψη, για τη στελέχωση της κεντρικής διοίκησης, της κρατικής περιφερειακής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης.


Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/475
Title: Η μετά Covid-19 ανάκαμψη. Συγκριτική ανάλυση των μέτρων και επενδύσεων στην ΕΕ για την ανάκαμψη των επιχειρήσεων και της απασχόλησης στον τομέα του τουρισμού μετά την υγειονομική κρίση.
Authors: Κατσιάπης, Ευθύμιος
Keywords: Covid-19
Πανδημία
Τουρισμός
Ελλάδα
Κύπρος
Ανάκαμψη
Issue Date: 2020
Publisher: Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης
Abstract: The object of the present work is the study of the measures taken for the recovery of the post-Covid-19 era in the tourism sector, with the main purpose to examine their adequacy and therefore to inform decision-making in the future, in order to extend and to repeat policies that had a positive response and to redesign those measures that did not meet the expectations. The methodology that was followed was the desk top review, focusing on research, studies, announcements and articles in both international and national press. The expectation is to show that the measures taken were sufficient for the period March-September, 2020, in addressing in the short term the negative effects of the pandemic on tourism but, in the same time, inadequate in the medium-long term. After a relevance analysis and a comparative analysis with the case of Cyprus, findings and proposals for interventions with a medium-long-term horizon are presented for the recovery, but also for "rearrangement" of the country's tourism product and the overall strengthening of the tourism economy.
Description: Αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη των μέτρων που ελήφθησαν για την ανάκαμψη στον τουριστικό τομέα στην μετά Covid-19 εποχή, με βασικό σκοπό την ταυτοποίηση, ταξινόμηση και αποτίμηση ως προς την επάρκειά τους και συνακόλουθα -την τροφοδότηση των κέντρων λήψης αποφάσεων στο μέλλον με συμπεράσματα, ώστε μέτρα που είχαν κάποιο αντίκρισμα να συνεχίσουν και να διευρυνθούν, ή να επανασχεδιαστούν εκείνα τα μέτρα που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες. Προσδοκία της εργασίας είναι να καταδείξει αν τα μέτρα, που ελήφθησαν στην χώρα μας είχαν συνάφεια με τις κατευθύνσεις-οδηγίες των διεθνών & ευρωπαϊκών θεσμών, σε τι βαθμό αυτά ήταν επαρκή βραχυπρόθεσμα (για το διάστημα Μαρτίου-Σεπτεμβρίου του 2020), και πως πρέπει να διαμορφωθούν οι πολιτικές ενίσχυσης σε μέσο μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ώστε να διασφαλίσουν την ανάκαμψη του τουριστικού κλάδου και των εξαρτώμενων από αυτόν κλάδων. Η μεθοδολογία ήταν αυτή της βιβλιογραφικής ανασκόπησης, εστιάζοντας σε έρευνες, μελέτες, ανακοινώσεις και αρθρογραφία τόσο στον διεθνή, όσο και στον εθνικό τύπο και ιστότοπους. Μετά από ανάλυση συνάφειας και συγκριτική ανάλυση με την περίπτωση της Κύπρου, παρατίθενται διαπιστώσεις και προτάσεις παρεμβάσεων με μέσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα για την ανάκαμψη, αλλά και για «επαναδιάταξη» του τουριστικού προϊόντος της χώρας και την εν γένει ενίσχυση της ανθεκτικότητας της τουριστικής οικονομίας.
URI: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/475
Εμφανίζεται στις συλλογές:Α. Τελικές Εργασίες Σπουδαστών

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ΚΑΤΣΙΑΠΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ.pdf2.56 MBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα